Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνικο ταλεντο στη μουσικη

Στη Ελλαδα και στη κυπρο υπαρχουν παρα μα παρα πολυ καλη και διασιμη τραγουδιστες ομως η περισοτερη εινα κρηφα ταλεντα γιατη δεν ειχαν την εφκερια να τους δει καπιος να τραγουδουν

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

μεμβρανόφωνο

Στην επιστήμη της μουσικολογιας  και ειδικότερα στον κλάδο της οργανολογιας  ο όρος μεμβρανόφωνο χρησιμοποιείται για να περιγράψει εκείνα τα μουσικα οργανα  στα οποία η ηχοπαραγωγή οφείλεται στην ταλαντωση μιας υπό τάση (τεντωμένης) μεμβανης . Ως τέτοια διαφοροποιούνται από τον ειδικότερο ορισμό των κρουστων, αν και σε πιο απλοϊκά συστήματα ταξινόμησης μουσικών οργάνων ο όρος κρουστά τείνει να τα συμπεριλαμβάνει. Στα μεμβρανόφωνα, ο ήχος που παράγεται από την ταλάντωση της μεμβράνης (συνήθως από δερμα ζώου ή πλαστικο ) μεγεθύνεται μέσω του σώματος του οργάνου, το οποίο λειτουργεί ως αντειχιο, όπως και στα περισσότερα μουσικά όργανα άλλων κατηγοριών.

τι ειναι τα χορδοφωνα



    Στα χορδόφωνα ο ήχος δημιουργείται θέτοντας τεντωμένες χορδές σε ταλάντωση, λ.χ. βιολοντσέλο Xωρίζονται σε τέσσερις επιμέρους κατηγορίες, βάση του τρόπου παιξίματός τους:

    τι ειναι τα μουσικα οργανα

    Τα μουσικά όργανα είναι μηχανικές κατασκευές που αποσκοπούν πρωτίστως στη δημιουργία ήχων. Τα μουσικά όργανα κατηγοριοποιούνται με διάφορους τρόπους, όπως ανάλογα με τη μέθοδο παραγωγής ήχου (χορδόφωνα, μεμβρανόφωνα, αερόφωνα), είτε με τον τρόπο παιξίματος (κρουστά, πνευστά, νυκτά) είτε βάσει του υλικού κατασκευής (ξύλινα, χάλκινα κλπ). Υπάρχουν πολλές μέθοδοι κατηγοριοποίησης, με πιο διαδεδομένη αυτή των Χόρνμποστελ και Σαν . Κριτήρια της κατηγοριοποίησης των οργάνων με αυτή την μέθοδο, είναι, πρωτίστως, ο τρόπος παραγωγής του ήχου και, δευτερευόντως, ο τρόπος παιξίματος και η κατασκευή του οργάνου

    Μουσικολογια


    Στη δυτική Ευρώπη, η μουσική εξελίχθηκε από τη μονοφωνία ως την πολυφωνία και την ομοφωνία, από την εξάρτησή της στο ποιητικό - κυρίως θρησκευτικού αρχικά περιεχομένου - κείμενο, έως την ανεξαρτητοποίηση της από τη γλώσσα μέσω της ενόργανης μουσικής, από τις πρώτες προσπάθειες για δημιουργία ενός ορθολογικού συστήματος σημειογραφίας από τον Βοήθιο κατά τον 5ο αιώνα, μέχρι την τονική μουσική και από εκεί στην ατονικότητα στις αρχές του 20ου αιώνα. Στον δυτικοευρωπαϊκό χώρο επινοήθηκε επίσης και τελειοποιήθηκε σειρά από συστήματα Μουσικής Σύνθεσης, όπως η Αντίστιξη ή Κοντραπούντο, η Φούγκα, η Αρμονία, ο Δωδεκαφθογγισμός ή Σειραϊσμός

    Μουσηκολογια

    Μουσικολογία

    Μουσικολογία ονομάζεται η θεωρητική και επιστημονική μελέτη της μουσικής. Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε πρώτα από Γάλλους συγγραφείς (musicologie). Η μουσικολογία καλύπτει ένα ευρύ πεδίο έρευνας και καταπιάνεται με τη μελέτη όχι μόνο της ευρωπαϊκής ή μόνο της έντεχνης όπως ονομάζεται συχνά, μουσικής, αλλά και με τη λαϊκή και την εξω-ευρωπαϊκή μουσική. Οι απαρχές της ευρωπαϊκής μουσικολογίας εντοπίζονται στα έργα των θεωρητικών της ελληνικής αρχαιότητας, οι οποίοι ανέπτυξαν τις ηθικές και αισθητικές προεκτάσεις της μουσικής. Από τον 10ο αιώνα μ.Χ. και μετά, υπήρξαν αρκετά έργα που πραγματεύονταν την μουσική σημειογραφία, τη μουσική θεωρία, ή τη μουσική διδασκαλία. Στα χρόνια της Αναγέννησης δημοσιεύθηκε σημαντικός αριθμός έργων που πραγματεύονταν την αισθητική, τη θεωρία και την πρακτική της μουσικής καθώς και σχέδια με περιγραφές του τρόπου κατασκευής των μουσικών οργάνων, κατάλογοι οργάνων με τις εικαστικές παραστάσεις τους. Ιστορίες ευρωπαϊκής μουσικής εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα και περιείχαν εκτός άλλων, κριτικές στη μουσική της αρχαιότητας, μελέτες της θρησκευτικής μουσικής τού μεσαίωνα κ.ά.
    Η σύγχρονη μουσικολογία, έχει τις ρίζες της στα μέσα του 19ου αιώνα, όπου πρωτοεμφανίζεται το ενδιαφέρον για την εκτέλεση της μουσικής και τη ζωή προγενέστερων συνθετών. Οι επιστήμες της ψυχολογίας και εθνολογίαςάσκησαν επιρροή στη μουσικολογία και η μελέτη της σχέσης ανάμεσα στη ζωή και στο έργο των συνθετών φώτισε σε πολλές περιπτώσεις την ίδια τη μουσική. Προς τα μέσα του 20ου αιώνα η μουσικολογία καθιερώθηκε ως μάθημα πολλών πανεπιστημίων ενώ η αυξανόμενη ειδίκευση σε αυτόν τον τομέα οδήγησε σε μεγάλη ανάπτυξη των μουσικών εκδόσεων.

    Ιστορια της μουσικης

    Η μουσική χρονολογεί και εξελίσσει την ιστορία της ως παράλληλη μ' εκείνη της γλωσσα, κατ' ουσίαν ως παράλληλη με την ανθρώπινη εξέλιξη. Καθώς ο έναρθρος λόγος ως ηχητικό μέσο δεν δύναται να αποδώσει το φάσμα των αποχρώσεων των κειμενικών, προσωπικών ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων ο άνθρωπος ανέπτυξε ένα νέο ηχητικό μέσο έκφρασης: τον Μουσικό Λόγο. Καθώς η Γλωςςα χρησιμοποιείται στην έκφραση παραστάσεων και εννοιών, στην ονομασία των πραγμάτων, έτσι, και η Μουσική, αποδεικνύεται ως απαραίτητη ανάγκη της ζωής στη διερμηνεία της ανθρώπινης ύπαρξη στο σύνολο των εκφάνσεών της.

    Βιολι

    Το βιoλί είναι έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με δοξάρι. Έχει 4 χορδές διαφορετικού τονικού ύψους (σολ, ρε, λα, μι), που χορδίζονται κατά διαστήματα πέμπτης και η μουσική του έκταση περιλαμβάνει 44 χρωματικούς φθόγγους. Το βιολί στηρίζεται στον ώμο ενώ με το ένα χέρι ο μουσικός απλώς πιέζει τις χορδές με το να το κρατά καθόλου ενώ με το άλλο κινεί το δοξάρι επάνω στις χορδές. Το βιολί εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα ως εξέλιξη του μεσαιωνικού Φιντλ (αγγλ. fiddle), του ιταλικού Λίρα ντα μπράτσο (ιταλ. lira da braccio) και του Ρεμπέκ. Τη σημερινή μορφή του την πήρε κυρίως στην Ιταλία, όπου μεγάλες οικογένειες κατασκευαστών όπως οι ΑμάτιΓκουαρνέρι και Στραντιβάριους, δημιούργησαν θαυμάσιας ακουστικής όργανα που μέχρι και σήμερα θεωρούνται αξεπέραστα. Κατά την εποχή της αναγέννησης δημιουργήθηκαν σημαντικές σχολές βιολιού, που άκμασαν στη Βενετία, τη Μπολόνια, τη Φλωρεντία, τη Ρώμη, και σε άλλες Ιταλικές πόλεις. Τα πρώτα βιολιά χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση έργων λαϊκής και χορευτικής μουσικής. Κατά τον 17ο αιώνα το βιολί αντικατέστησε τη βιόλα ντα γκάμπα ως το σημαντικότερο έγχορδο στη μουσική δωματίου. Οι περισσότεροι μεγάλοι συνθέτες έγραψαν μουσική για σόλο βιολί, μεταξύ των οποίων οι δάσκαλοι του Μπαρόκ Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ αλλά και σημαντικοί συνθέτες της κλασικής εποχής όπως οι Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

    Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

    Λαουτο


    Το λαούτο ή λαγούτο, είναι έγχορδο όργανο, που κυρίως σαν συνοδεία σε βιολίλύρακλαρίνο, ή άλλα όργανα.
    Το λαούτο αποτελεί σύνθεση στοιχείων από την αρχαιοελληνική πανδούρα (μακρύ χέρι). Συγγενεύει με το ούτι αλλά έχει μεγαλύτερο μπράτσο. Κουρδίζεται Μι Λα Ρε Σολ (κρητικό λαούτο) και Λα Ρε Σολ Ντο (στεριανό και νησιώτικο λαούτο), από κάτω προς τα πάνω. Είναι όργανο υποτιμημένο, ιδιαίτερα στις στεριανές περιοχές -χρησιμοποιείται όμως αρκετά στα νησιά- παρόλα αυτά οι σολιστικές δυνατότητές του είναι πολύ μεγάλες. Ο δεξιοτέχνης του λαούτου Χρήστος Ζώτοςσυνέβαλλε στην ανάδειξη του λαούτου δημιουργώντας μια δική του τεχνική.

    κριτικη λυρα

    Η κρητική λύρα είναι τρίχορδο, τοξωτό, απιδόσχημο μουσικό όργανο, που κατέχει κεντρική θέση στην παραδοσιακή μουσική της Κρητις και άλλων νησιών του Αιγαιου και των Σοδεκανησο. Θεωρείται η πλέον δημοφιλής παραλλαγή της βυζαντινής λύρας που χρησιμοποιείται σήμερα.

    sanp

    το samp ειναι τοgta san andreas online μπορης να το κατεβασης απο το google ειπαρχουν server cops and robbers που μπορης να βαλει ενα πεχτη αστηνομικο και να βαζεις φυλακη οσους κανουν παρανομιες 

    best pc for game

                                                                          Το καλλητερο Ηλεκτρονικος υπολογιστης
                                                                                             για  game




    Κατα τη γνομημου το καλυτερο pc ειναι το Alienwar ειναι  ειδικα για πεχνιδια και εχει διο καρτες γραφικον μεσα επισης μπορις να το κανης οτι χρωμα θες τωρα να σας διξω λιγες εικονες απο το pc 




























    Τεχνη

    Τέχνη ονομάζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την αίσθηση ή τον οραματισμό του καλλιτέχνη. Η τέχνη κάποιες φορές εφαρμόζεται και σε πρακτικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως ένα πήλινο μπολ μέσα στο οποίο τοποθετούνται αντικείμενα. Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρια και στο ταλεντο. Πολλοί διαφωνούν για το τι ακριβώς είναι τέχνη και έτσι ο ακριβής ορισμός της είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

    Μπουζουκη

    Το Μπουζούκι είναι λαουτοειδες έγχορδο λαϊκό μουσικό όργανο, με αχλαδοσχιμο αντηχιο (σκάφος) από επιμήκεις ξύλινες λουρίδες, τις ντουλιες, και μακρύ βραχίονα, το μπράτσο ή ΜΑΝΙΚΟ με κλειδιά στην άκρη για το χόρδισμα (κούρδισμα). Κατά μήκος του βραχίονα υπάρχουν λεπτά μεταλλικά ελάσματα, κάθετα προς τον επιμήκη άξονα του βραχίονα, που σφηνώνονται σε μία λεπτή σχισμή και λέγονται ταστα. Τα διαστήματα ανάμεσα στα τάστα, οριοθετούν την απόσταση του ημιτονιου.
    Το σύγχρονο μπουζούκι διαθέτει τρεις ή τέσσερις διπλές χορδές τις οποίες χτυπά ο μουσικός με ένα μικρό πλήκτρο την πενα . Αρχικά το μπουζούκι έφερε τρία ζεύγη μεταλλικών χορδών κουρδισμένες σε τόνους ΡΕ-ΛΑ-ΡΕ (υπάρχουν επίσης αναφορές για επτάχορδα ή και οκτάχορδα τριφωνικά μπουζούκια πάλι σε χόρδισμα ΡΕ-ΛΑ-ΡΕ, με τη διαφορά ότι η μπάσα ΡΕ και άλλοτε και η ΛΑ αποτελούνταν από 3 χορδές), ενώ αργότερα απέκτησε τέταρτο ζεύγος και κούρδισμα ΝΤΟ-ΦΑ-ΛΑ-ΡΕ (πάλι ανά ζεύγος). Παλιότερα τα κουρδίσματα (ντουζενια) άλλαζαν ανάλογα με τον μουσικό δρόμο (μακαμ) της εκτελούμενης μελωδίας. Οι τρόποι αυτοί διατηρήθηκαν μέχρι  τον μεσοπολεμο και χάθηκαν σταδιακά, οριστικά δε με την επικράτηση του τετράχορδου.

    παραδοσιακα οργανα της κυπρου

                                                                         Μουσικα οργανα κυπρου




    Στη κυπρο υπαρχουν παραπολα παραδοσιακα οργανα οπως το λαουτο βιολη αλλα και απο την Ελλααδα οπως το μπουζουκι η λπαραδοσιακη λιρα της κριτης ας πουμε λιγα λογια για αυτα τα οργανα και να δουμε μερικες εικονες





          Κριτικη λιρα







         Πμουζουκι






      Βιολη







       Λαουτο





    Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

    Μουσικη vs Ηλεκτρονικα παιχνιδια

    Τα ηλεκτρονικα παιχνιδια ειναι κατι που στις μερες μας ειναι κατι που απασχολη τα παιδια και δεν δινουν περισοτερη εμφαση στο διαβασμα στη μουσικη και επιτα τα παιδια δεν ασχολουνται να κανουν κατι πιο διμιουργικο οπως η μουσικη και η τεχνη τωρα ας πουμε τα καλλα που εχουν τα ηλεκτρονικα πεχνιδια και τα καλλα που εχη η μουσικη και η τεχνη 









           Ηλεκτρονικα πεχνιδια                                     τα ηλεκτονικα πεχνιδια ειναι καλλα
    για να χαλλαρονουμε απο το σχολιο και
    τα μαθηματα αλλα καπιες φορες ειναι και
    εξερετικα αχριστα γιατη τα πιο σινχρονα πεδια πεζουν τοσα πολλα ηλεκτρονικα πεχνιδια που δεν διαβαζουν καθολου και
    και περνουν παραπολες ωρες παννω απο 
    μια οθωνη






    Η μουσικη και η τεχνη 
    στην μουσικη ο ανθρωπος ξεχνιεται,ΕΑΝ εχει μαθηματα μπορη να κανη ενα διαλημα και μετα αφου πεξη λιγη μουσικη να ειναι πιο ξεκουραστος και να μπορη να σινεχηση το διαβασματου πιο σηνγγετρομενος γιαγτο επιρεαζετε η ΜΟΟΥΣΙΚΗ

    Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

    Μουσικη η διναμη


    Image result for μουσικη






    Η μουσικη ειναι το πιο καλλο πραμα στο κοσμο  με τι μουσικη μπορης να ξεκουρασης το μιαλοσου και επισης αν πεζεις μουσικη μπορης να κανης εννα διαλημα και να πεξης λιγη μουσικη και το μιαλοσου θα χαλλαροση και θα μπορης να διαβασης και να εισαι και πιο σηγγεντρομενος στο μαθημα σου γιατη η μουσικη σε ξεκουρασε και χαλλαροσε το μιαλοσου






    Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

    μουσικα οργανα

    Απο πολλα χρονια τωρα ηπαρχουν μουσικα οργανα, αλλα που δεν γνοριζουμε κε αλλα που γνοριζουμε στην κυπρο γνοστα οργανα ειναι το μπουζυκη και αλλα λαηκα οργανα

    music

    Ως μουσικη ορίζεται η τεχνη που βασίζεται στην οργάνωση ηχον με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι.
    Γνωστή και ως απολονια Τέχνη, η μουσική παίρνει το όνομά της από τις εννέα μουσες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Καθ' αυτή την έννοια, η μουσική διέφερε σημασιολογικά της σημερινής χρήσης του όρου, και περιελάμβανε το σύνολο των τεχνών που βρίσκονταν υπό την προστασία των Μουσών. Στην Αρχαία Ελλάδα, ο όρος εννοούσε την ποιση, το μελος και τον χορο ως μια αδιάσπαστη ενότητα τεχνών η οποία καλλιεργήθηκε ιδιαίτερα στο θεατρο, ενώ τη θεωρία της Μουσικής εξέφραζε ο κλάδος της αρμονικης. Ο διαχωρισμός αυτός υιοθετήθηκε και αναπτύχθηκε από τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό. Έτσι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η μουσική ως τέχνη, έρχεται να καλύψει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει με τους ήχους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ψυχικές του καταστάσεις.

    music image

    Image result for music music is the best
    Image result for μουσικη βικιμεδια
    Image result for music